Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!

Tools voor studerende ondernemers

Ben je beginnend ondernemer bent of al een tijdje onderweg? Genoeg tools die jou kunnen helpen je onderneming tot een succes te brengen. Niet alleen is het gebruik van tools erg effectief, ze zorgen ook voor een efficiënte manier van bedrijfsvoering. Je bespaart veel tijd en jouw tijd is geld waard. Wil jij weten welke tools je als studerende ondernemer kunt gebruiken? De handigste tools bespreken we in deze blog. 

Tools voor grafisch vormgeven

Grafisch vormgeven is tegenwoordig iets waar je geen speciale opleiding meer voor nodig hebt. De basiselementen kun je vaak zelf maken met handige tools. Canva is uitgegroeid tot een van de meest bekende gratis websites voor grafisch vormgeven. Erg makkelijk in gebruik en je hebt er veel templates en andere voorbeelden in staan. Met een Canva Pro account kun je nog meer, zoals het maken van sjablonen en jouw brand identity. In Canva kun je ook social media posts maken en video’s editten. Voor een uitgebreidere tool voor het editten van video’s, kun je een kijkje nemen op de website van Shotcut. Dit is een gratis video edit programma met heel veel mogelijkheden.

Tools voor boekhouden

Een van de meest tijdrovende werkzaamheden als ondernemer is het bijhouden van je administratie en boekhouding. Om jezelf veel tijd te besparen, is het daarom slim om gebruik te maken van een tool. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken naar Jortt Boekhouden. Het programma is simpel in gebruik en biedt een gratis proefperiode aan. Wil je langer profiteren van een gratis boekhoud service? Dan kun je eens kijken naar e-boekhouden: gratis voor beginnende ondernemers. 

Tools voor plannen en communicatie

Naast het maken van content en het doen van je administratie, is het belangrijk dat je als ondernemer effectief en efficiënt kunt plannen en communiceren. Om deze processen te optimaliseren kun je ook gebruik maken van Tools. Bestaat jouw team uit meerdere leden? Communiceer op een overzichtelijke manier met hen via Slack. Vervolgens kun je lijsten maken, plannen en dit bespreken via Trello. Voor verdere uitwerking van de processchema’s raden wij je draw.io aan. Hierin kun je gemakkelijk schema’s maken en zo processen in kaart brengen. Deze tools helpen je om jouw onderneming tot een succes te brengen en wat meer rust in je hoofd te creëren. Wil jij ook graag wat van je werk uitbesteden? Dan kun je gebruik maken van de tools UpWork en Fiverr. Dit zijn online kanalen voor het vinden en aanbieden van freelance diensten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om zelf een video te editten in Shotcut, maar je kunt ook iemand inhuren via UpWork. Aan jou de keuze! Neem ook eens een kijkje op onze contactpagina en kom in contact om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wil jij als studerende ondernemer meer tips krijgen voor jouw ondernemerschap? Of wil je meer te weten komen over werken en studeren en andere inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in Bijbanaan College.