Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!
Boeken

Boekentips voor persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling: wie is er tegenwoordig niet mee bezig? Anno 2021 is het nog steeds een hot topic en de zelfhulpboeken zijn niet meer weg te denken uit de boekenwinkels. Meer kennis over jezelf, een gelukkiger leven en algehele verbetering van je gemoedstoestand; allemaal voordelen van het besteden van jouw tijd aan persoonlijke ontwikkeling en het lezen van zelfhulpboeken. Tijd om de boekenkast open te slaan dus! Maar waar moet je beginnen? Met al die honderden boeken op de markt? In deze blog zetten we 3 van de meest gelezen zelfhulpboeken op een rij. 

Boekentip #1 Master your mindset Leef je Mooiste Leven

Om af te trappen beginnen we bij één van de meest gelezen zelfhulpboeken van Nederland. Master your Mindset van Michael Pilarczyk. Ben je pas net begonnen met persoonlijke ontwikkeling en zijn zelfhulpboeken nieuw voor je? Dan ben je bij dit boek aan het juiste adres. In dit boek vind je een combinatie van tips en ervaringen omtrent persoonlijke, spirituele en zakelijke groei en succes. Het is een erg persoonlijk geschreven boek, met veel levenservaringen en inzichten van Pilarczyk. Dit boek is een goede eerste stap richting jezelf leren kennen en ontwikkelen. 

Boekentip #2 Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Het tweede boek in ons lijstje verdient deze plek met een reden. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim is een Koreaanse mega bestseller. Dit boek staat op vele lijstjes met beste boeken over zelfontwikkeling, en dit is niet voor niets. Rust vinden in een drukke wereld staat centraal in het boek van Sunim, een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van deze tijd. Het boek is geschreven in de vorm van een handboek voor mindfulness en kalmte. Dit gevoel van rust en kalmte ervaar je zodra je het boek open slaat en begint met lezen en is daarom ideaal om een drukke dag mee af te sluiten. 

Tip! Stapelt de lijst met boeken die je wilt lezen steeds meer op? Overweeg dan eens om te luisteren naar de samenvatting van een boek. Op YouTube vind je talloze filmpjes met samenvattingen van boeken. Zo krijg je toch de boodschap en essentie van een boek mee, maar hoef je minder tijd te investeren in het lezen! 

Boekentip #3 The subtle art of not giving a f*ck

Nadat je in het boek van Sunim hebt ervaren hoeveel mooie dingen er in het leven aanwezig zijn, kun je The Suble art of not giving a f*ck van Mark Manson openslaan. Dit boek is geschreven vanuit een ander perspectief, maar met hetzelfde doel: meer rust in je hoofd. Manson pakt het echter anders aan. Hoe? Door minder f*cks te geven! Volgens Manson moeten we als mensen minder proberen continu positief in het leven te staan. In dit boek leer je je gelimiteerde f*cks alleen te besteden aan dingen die er echt toe doen en met een frisse blik naar je mindset te kijken. Een echte aanrader voor iedereen die wel wat minder f*cks kan geven. 

Kende jij deze drie boeken al? Zo niet, raden wij je aan zo snel mogelijk een beginnetje te maken. Jezelf ontwikkelen begint namelijk bij jezelf en alleen jij kunt de eerste stap zetten. De vraag hierbij is dan ook: wat wil jij graag ontwikkelen? Op welke gebieden zie jij graag verbetering? Vervolgens kun je op zoek naar interessante boeken waar je hier meer over kunt lezen. Niet zo’n fan van het lezen van boeken? Probeer dan eens een podcast uit. Onze tip is bijvoorbeeld The Mindset Mentor van Rob Dial; te beluisteren op Spotify. 


Ben jij geïnteresseerd in jezelf ontwikkelen, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied? Neem dan eens een kijkje in het Bijbanaan College van Bijbanaan. Hier lees je alles over werken, solliciteren, leren, dromen en ontwikkelen.