Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!

3 Voordelen van een bijbaan naast je studie

Wist jij dat de gemiddelde student 1100 euro per maand uitgeeft? Niet gek dus dat de meeste studenten naast hun drukke studie de vrije uurtjes gebruiken voor een bijbaan. De voornaamste reden om op zoek te gaan naar een bijbaantje als student is dan ook het verdienen van geld. Dit geld kun je goed gebruiken, want er zijn veel leuke activiteiten die je kunt meemaken tijdens je studententijd. Maar wist je dat er een stuk meer voordelen zitten aan het hebben van een bijbaan? Welke dat zijn lees je in deze blog. 

#1 Voordeel van een bijbaan: Mensen leren kennen

Laten we beginnen met een van de leukste voordelen van het hebben van een bijbaan: het sociale aspect. Tijdens een bijbaan leer je namelijk ontzettend veel mensen kennen. Collega’s, studenten, en die leuke collega… Gezelligheid staat vaak voorop bij studentenbaantjes en dit is een super leuke toevoeging aan je studententijd. Naast het plezier dat je hiermee kunt hebben en de vrienden die je maakt, is dit ook een goede voorbereiding op je toekomst. Op deze manier bouw je namelijk een netwerk op. Ontmoet jij interessante mensen tijdens je bijbaan? Vergeet dan niet met ze te connecten op LinkedIn. Handig voor je toekomst! 

Wil jij weten hoe je jouw LinkedIn het beste bij kunt houden? Je leest het in onze blog. 

#2 Voordeel van een bijbaan: Voorbereiden op de toekomst

Het is misschien wel een van de belangrijkste redenen voor studenten om een bijbaan te nemen: het opbouwen van een CV. Of de bijbaan nou in de richting van je studie is of niet, door het hebben van een studenten bijbaan laat jij aan werkgevers zien dat je actief bezig bent geweest. Ook laat het goed zien wat voor persoon jij bent. Zo vertelt het een werkgever dat je van aanpakken kent, goed kunt plannen en graag actief bezig bent. Hoe je dit het beste op je CV aangeeft, kun je hier lezen. 

Naast deze toevoeging aan je CV, is de bijbaan ook een goede voorbereiding op jouw toekomst binnen organisaties. Op de werkvloer leer je hoe het eraan toe gaat in een organisatie en hoe je omgaat met collega’s. Vakkennis doe je daarnaast ook op. In de horeca krijg je bijvoorbeeld de kans veel over gastronomie te leren en tijdens dat baantje in de sales leer je jezelf perfect te presenteren. 

#3 Voordeel van een bijbaan: Jezelf leren kennen

Naast de kennis die je opdoet tijdens je bijbaan over van alles en nog wat, is een bijbaan ook de perfecte kans om jezelf te leren kennen. Zo leer je goed plannen, want het combineren van al die deadlines, tentamens en je bijbaan vergt wel wat moeite. Ook kom je er beter achter hoe jij zelf bent en wat je leuk vindt. Voel jij je wel fijn bij een sales baantje waar je veel moet spreken met onbekende mensen? En ervaar jij genoeg uitdaging tijdens je bijbaan in de horeca?

Oftewel: het hebben van een bijbaan levert je meer op dan alleen een volle spaarvarken. Time to shine!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de tofste bijbaantjes in Amsterdam, Utrecht en Haarlem? Neem dan een kijkje op ons Instagram kanaal @bijbanaan, of kijk bij onze vacatures.