Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!

Creatief wonen als student


In de vorige blog gaven we je tips over het vinden van de perfecte studentenkamer. Nu vragen wij ons af: is dat wat jij in je hoofd hebt eigenlijk wel de perfecte studentenkamer? Studenten hebben vaak een beeld van de perfecte kamer, terwijl er in deze tijd ook andere manieren zijn om jouw woonbehoefte te vervullen. Wil jij wat meer out-of-the-box denken in jouw zoektocht naar een woonruimte? Dan kunnen de volgende tips jou helpen.  

Creatief wonen: Tijdelijke woonruimte

Het is een logische gedachte: je bent op zoek naar de perfecte studentenkamer en wilt dan ook dat deze gedurende je volledige studententijd beschikbaar is. Dit kan jou echter goed tegenzitten in je zoektocht. Veel kamers zijn voor kortere tijd beschikbaar, bijvoorbeeld omdat de huidige bewoner op stage gaat of een semester in het buitenland gaat volgen. Ook zijn er veel studenten met een contract voor bepaalde tijd, die al eerder uit hun kamer willen en daarom voor de laatste maanden hun kamer willen onderverhuren. Dit zijn allemaal kansen die jij kunt benutten! Het is daarnaast enorm leuk om op verschillende plekken gewoond te hebben tijdens jouw studententijd. Op deze manier ontmoet je vaak meer mensen. Ook is het een ultieme kans om jezelf beter te leren kennen. Op wat voor soort plek voel jij je het meest thuis? 

Alternatieve studentenwoning: Anti-kraak

Vind jij zo’n tijdelijke woonruimte wel goed klinken en ben je een echte vrije vogel? Dan is anti-kraak misschien iets voor jou. Bij anti-kraak worden leegstaande gebouwen bewoond door anti-krakers om zo te voorkomen dat er andere mensen illegaal in deze leegstaande gebouwen gaan zitten. Anti-kraak huren komt met een aantal voordelen. Zo is de huur relatief laag en krijg je hier vaak grote ruimten voor terug. Vooral in vergelijking met de oppervlakte en huur van normale studentenkamers in drukke studentensteden is dit een groot verschil. Ook zitten anti-kraak woningen vaak op bijzondere locaties, zoals industriële complexen en kerkjes. Deze voordelen brengen echter ook een aantal nadelen met zich mee. Bij anti-kraak heb je namelijk erg weinig zekerheid. Je sluit geen vast contract af en kunt dus in een korte tijd uit huis gezet worden. Ook kunnen potentiële kopers onverwachts op je stoep staan. Lees je dus goed in voordat je besluit anti-kraak te gaan wonen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Ad Hoc.  

Creatief wonen doe je samen

Vind jij het studeren zelf al spannend genoeg en zit je daarom niet te wachten op een uitdagende manier van wonen? Heel begrijpelijk. Toch hoeft dit je niet tegen te houden. Een leuke manier om dit tegen te gaan is door samen met iemand anders op zoek te gaan naar een woning. Doe bijvoorbeeld een oproepje in een Facebook-groep. Wedden dat er genoeg andere beginnende studenten zijn die maar al te graag samen op zoek gaan? Kijk vervolgens samen naar alternatieve manieren om te wonen. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel over alternatieve studentenkamers. Misschien halen jullie er nog wat inspiratie uit! 

Na het lezen van deze twee blogs over het vinden van jouw studentenkamer ben je helemaal klaar voor de zoektocht. Wij hebben er vertrouwen in! En wil je nog meer lezen over studeren, generatie Z en alles wat hierbij komt kijken? Neem dan eens een kijkje in het Bijbanaan College van Bijbanaan.