Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!
Perfecte Studentenkamer

De perfecte studentenkamer vinden

Het is bijna zover! De examens zitten erop en jouw studententijd gaat beginnen. Er hangt alleen wel nog één dingetje boven je hoofd: een studentenkamer vinden. In hoeverre het moeilijk is om een kamer te vinden hangt onder andere af van jouw wensen en de locatie. Zo is het in Amsterdam een stuk lastiger om een kamer te vinden dan in Tilburg of Wageningen. In deze blog geven we je algemene tips voor het vinden van een studentenkamer samen met studenten die de perfecte kamer al hebben gevonden. Lees je mee?

Studentenkamer vinden Tip #1: Facebook

De perfecte kamer komt natuurlijk niet naar je toe gewandeld. In jouw zoektocht is het daarom belangrijk om zelf actief gebruik te maken van de beschikbare middelen. Facebook is in dit geval je beste vriend. Ga op zoek naar openbare groepen die gericht zijn op het aanbieden van kamers. Zoek bijvoorbeeld op “Rooms Amsterdam” of “Studentenkamers Leiden”. Het zal je verbazen hoeveel groepen er actief zijn. Daarnaast is dit vaak de eerste plek waar studenten zelf hun kamers aanbieden, waardoor je geen geld kwijt bent aan derde partijen.

Studentenkamer vinden Tip #2: Wooncorporaties

Is het niet gelukt om een kamer te vinden via Facebook? Dan is het een goed idee om het groter aan te pakken. Schrijf je in bij verschillende wooncorporaties. Stichting DUWO heeft bijvoorbeeld veel studentenkamers in de randstad en bij KamerNet kun je terecht voor kamers door heel Nederland. Boris, derdejaars student aan Maastricht University, is op deze manier aan zijn kamer gekomen: “Mijn tip voor het vinden van de perfecte kamer? Inschrijven, inschrijven, inschrijven. Hoe eerder hoe beter.” 

Studentenkamer vinden Tip #3: Houd het persoonlijk

Je hebt een leuke kamer voorbij zien komen en nu is het tijd om hierop te reageren. Dit is een belangrijk moment!  Vooral in steden als Utrecht en Amsterdam wordt er vaak enorm veel gereageerd op het aanbod van kamers. Time to shine dus! Kathinka is derdejaars studente aan de Universiteit in Leiden en vertelt ons hoe belangrijk het is om op te vallen:

“Als huis krijg je onwijs veel berichten, dus nodigen we vaak alleen mensen uit om te hospiteren die er echt uit springen. De belangrijkste tip die ik je kan geven is om een persoonlijk berichtje te sturen dat goed is afgestemd op het huis. Probeer niet te veel een vooropgezet verkooppraatje over jezelf te doen, laat vooral ook merken dat je geïnteresseerd bent in de huisgenoten!”

Maar hoe zorg jij ervoor dat je eruit springt tussen al die berichten? Onze tip is om goed naar de foto’s te kijken en het tekstje dat erbij staat. Staat er in het tekstje bijvoorbeeld dat ze graag samen sporten? Benoem dan dat het je leuk lijkt om samen met huisgenoten te sporten. Veel effectiever dan alleen maar vertellen dat je zelf van sporten houdt! 

Hetzelfde idee kun je toepassen door goed naar de foto’s te kijken. Misschien zie je wel een vlag van je favoriete voetbalclub hangen; begin hierover! Zo heb je gelijk gespreksstof én valt je berichtje meer op tussen alle kamerzoekers. Een win-win situatie dus. 

We wensen je veel succes met het vinden van jouw perfecte studentenkamer en hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. In de volgende blog lees je over andere creatieve manieren om aan een kamer te komen. En wil je nog meer lezen over studeren, generatie Z en alles wat hierbij komt kijken? Neem dan eens een kijkje in het Bijbanaan College van Bijbanaan.