Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!

Jouw LinkedIn-pagina als student

Wist je dat LinkedIn veel meer is dan een formeel platform voor zakenlui en bedrijven? Het is een populair platform, waar niet alleen zakenlui,  maar ook onwijs veel studenten op te vinden zijn. Je kan Linkedin ook wel zien als jouw online “visitekaartje”. Hoe eerder je aandacht besteedt aan het bouwen van een Linkedin-pagina, hoe meer voordeel jij eruit kunt halen. Wil jij een goede LinkedIn-pagina? Lees hier hoe je dat aanpakt.

Boost je LinkedIn met de juiste uitstraling

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar de eerste indruk is belangrijker dan ooit. Met het groeiende aantal gebruikers op LinkedIn, is het belangrijk dat jouw profiel opvalt tussen de rest. Hoe je dit doet? Zorg ten eerste voor een goede, professionele profielfoto. Deze foto is een goede kans om te laten zien wie jij bent. Foto’s trekken meer aandacht dan woorden, dus maak er slim gebruik van. Belangrijk is hierbij wel: wees jezelf! Blijf professioneel, maar gebruik het liefst een spontane profielfoto waarop anderen kunnen zien hoe je écht bent. Geen selfie dus! Vervolgens hoef je alleen nog een duidelijke headline en samenvatting toe te voegen en je pagina is helemaal klaar voor de start. 

Tip: check even via de LinkedIn app of jouw profiel er via je mobiel ook mooi uitziet. Deze versie kan namelijk nog wel eens verschillen van de website.

Voeg details toe op je LinkedIn

Dat ene bijbaantje in de supermarkt en die korte cursus naast je studie lijken voor jou misschien onbelangrijk, maar niets is minder waar. Deze activiteiten laten namelijk zien dat jij naast je studie andere activiteiten onderneemt en bijvoorbeeld dat je goed weet hoe je met tijd om moet gaan of dat je sociaal bent. Alle ervaringen dragen positief bij aan een toekomstige baan.  een kleine omschrijving toe zodat iedereen precies kan begrijpen wat jouw bijbanen, studies of andere bezigheden precies inhouden. Vervolgens kun je je LinkedIn aanvullen met  jouw vaardigheden en onderschrijven. Dit verbetert jouw vindbaarheid; een goede LinkedIn boost!

LinkedIn connecties! Connecties! Connecties!

Het is de kern van het LinkedIn platform: connecties opbouwen. De docent die elke week jouw werkcollege bijwoont, de student met wie jij luncht, of die ene interessante manager op jouw werk. De mensen die jij dagelijks tegenkomt op je studie en daarbuiten vormen een interessant professioneel netwerk. Precies dit netwerk kan jou helpen aan banen, kansen en inzichten. Onze tip? Maak connecties met iedereen die jij persoonlijk hebt gesproken en waarbij jij het gevoel hebt dat diegene bijdraagt aan jouw netwerk. 

Nog een laatste tip: LinkedIn werkt meer in je voordeel hoe langer en vaker je het gebruikt. Regelmatig iets posten, reacties geven op anderen en je netwerk opbouwen zijn dus belangrijke activiteiten op Linkedin. Nu jij deze informatie op zak hebt, kun je gaan beginnen aan het boosten van jouw LinkedIn profiel. Succes!

Wil jij meer te weten komen over andere onderwerpen die voor jou relevant zijn? Neem dan eens een kijkje in het Bijbanaan College van Bijbanaan. Hier lees je alles over werken, solliciteren, leren, dromen en ontwikkelen.