Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!
DigiD Inschrijven Studie

Inschrijven voor een studie doe je zo!

De deadline voor het inschrijven voor opleidingen komt steeds dichterbij. Ben jij er klaar voor om een studiekeuze door te geven? Dan is het belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven voor jouw toekomstige studie.

Stap 1: Wees zeker van je studiekeuze

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar de eerste stap is zeker weten dat je de juiste studiekeuze maakt. Voel jij je toch niet helemaal lekker bij de keuze? Probeer dan te voorkomen dat je een overhaaste beslissing maakt. Jouw studiekeuze is een belangrijke keuze. Daarnaast is het erg zonde van zowel tijd als geld als jij er in het eerste jaar achter komt dat je je toch niet helemaal fijn voelt bij de keuze. Wist je dat de kosten van het verkeerd kiezen van een studie kunnen oplopen tot €10,000,-?. Nog last van studiekeuzestress? Lees dan eens onze blog over studiekeuzestress of neem een kijkje bij de #studiekeuze cursus van Bijbanaan. 

Stap 2: Check de inschrijfdeadline

Je weet zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wat goed! Nu is het tijd om goed te controleren wat de deadline is voor jouw inschrijving. Voor de meeste opleidingen zonder numerus fixus moet je je voor 1 mei inschrijven. Check de website van jouw universiteit of hbo om 100% zeker te weten dat jij de juiste deadline in je hoofd hebt. 

Stap 3: Check de toelatingseisen

Niet voor alle opleidingen word je zomaar aangenomen. Als het goed is heb jij de toelatingseisen van jouw opleiding al bekeken. Het kan echter geen kwaad om dit nogmaals te checken! Better be safe than sorry!

Stap 4: Vraag een DigiD aan

Vervolgens is het essentieel dat je beschikt over een DigiD. Dit is een digitale ID waarmee jij kunt inloggen op websites van de overheid. Zonder een DigiD kun je je niet aanmelden voor een studie. De aanvraag van een DigiD duurt gemiddeld vijf werkdagen tot 1 maand. We raden je aan om dus op tijd hiermee te beginnen! 

Stap 5: Schrijf je in via Studielink

Je bent zeker van jouw keuze, je bent op tijd met inschrijven én je weet zeker dat de toelatingseisen in orde zijn. Dan is het nu tijd om jouw DigiD erbij te pakken en in te loggen bij Studielink. Het inschrijfproces is erg makkelijk en vind je op de website van Studielink.

Jouw studiekeuze zit erop! In de volgende stap zul jij misschien een studiekeuzecheck volgen. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan eens deze blog over de studiekeuzecheck. Alle informatie over de volgende stappen zul je ontvangen van jouw opleidingsinstituut. Op naar de volgende fase in je leven!