Bijbanaan schrijft

Mis niks van ons nieuws!
Top 3 bijbanen

Top 3 bijbanen naast je studie

We kennen het allemaal. Het is het einde van de maand en je komt erachter dat je nét iets te veel hebt uitgegeven. Wanneer wordt DUO weer gestort, vraag je je weer af? Heel herkenbaar, want het leven als student is niet goedkoop. Tegelijkertijd is het makkelijker gezegd dan gedaan om een goede bijbaan te vinden. Je moet jouw baantje namelijk wel goed kunnen combineren met het drukke studentenleven. Wat zijn de top 3 bijbanen voor jou?

#1 Bijbaan in de horeca

Misschien is dit wel de meest voor de hand liggende bijbaan voor studenten, maar dat is niet voor niks! Werken in de horeca is vaak erg flexibel en past daarom goed in jouw studierooster en drukke agenda. Daarnaast is er onwijs veel aanbod van werkgevers. In iedere buurt vind je tegenwoordig wel een horecatent. Hierdoor kun je ook zelf bepalen wat voor iets jij leuk vindt. Werk je liever in een klein koffietentje, een lunchroom of een drukke bar? Genoeg keuze! Bekijk bijvoorbeeld de vacature bij Restaurant Parck in Haarlem.

#2 Bijbaan in de sales

Ben jij een echte salestijger? Of vind je het gewoon leuk om te oefenen voor later? Op nummer 2 van de 3 top bijbanen staat: sales! Ook deze bijbaan is vaak erg flexibel en past goed in jouw dagelijkse leven. Deur tot deur verkoop, promotiewerk of achter een laptop; er zijn meerdere mogelijkheden voor een bijbaan in de sales. Maar één ding is zeker: het doel is om zoveel mogelijk te verkopen! Je daagt jezelf uit, leert goed te communiceren en te overtuigen. Dit is dus een prima bijbaan om jezelf in te ontwikkelen. Op zoek naar een bijbaan in de sales – bekijk dan de vacatures van Fonky Sales of Stip Advies.

Wist je dat de gemiddelde student €1100 per maand uitgeeft? Dat bijbaantje is niet voor niets dus!

#3 Bijbaan bij een uitzendbureau

Houd jij er niet van om vast te zitten aan vaste werkdagen? Dan is werken bij een uitzendbureau voor jou misschien het meest interessant. Bij een uitzendbureau werk je als uitzendkracht. Oftewel, je werkt voor verschillende opdrachtgevers die tijdelijk mensen nodig hebben. Naast dat deze bijbaan erg flexibel is, is hij ook erg divers. Elke opdracht is namelijk anders en je kunt in verschillende branches komen te werken. 

Kies een bijbaan die bij je past

Of je nou flexibel werkt of vast, veel verdient of net kan rondkomen, het belangrijkste is dat je de bijbaan leuk vindt. Het studentenleven zorgt al voor genoeg stress, dus het laatste wat je wilt is een baantje die je eigenlijk niet leuk vindt. Ga eens goed na wat voor jou belangrijk is en wat voor soort bijbaan hierbij aansluit. Er is voor elk wat wils! 

Ben jij opzoek naar een bijbaan? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures van Bijbanaan. Hier vind je bijbanen die echt bij je passen en kun je direct solliciteren!